Bakan Karaismailoğlu bakım çalışmalarını inceledi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nün Edirne istikametinde bu gece başlatılan asfalt bakım çalışmalarını inceledi.
Bakan Karaismailoğlu, sabah saat 10.00’a kadar sürecek yenileme emekleri hakkında informasyon aldıktan sonrasında basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, FSM Köprüsü’nün dünyanın en yoğun trafiğinin yaşandığı köprülerinden olduğuna işaret ederek, günlük averaj 240 bin aracın gezi ettiğini söyledi.
Bu kadar yoğun trafiğe hizmet eden köprünün yüzeyindeki asfaltta bozulmaların olabildiğini dile getiren Karaismailoğlu, şunları söyledi:
“O bozulmaları ortadan kaldırmak, burayı daha konforlu ve güvenli haline yine döndürmek için arkadaşlarımızla gecenin bu saatinde mühim bir emek harcama yapıyoruz. Çalışmamıza hafta içi değil mesai saatinin olmadığı cumartesiyi pazara bağlayan gece başladık. Sabah 10.00 itibarıyla da bitirmeyi planlıyoruz. Yurttaşlarımıza minimum sorun yaratacak şekilde bu problemi de ortadan kaldırıp Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü konforlu ve güvenli hale getireceğiz yine.”